فوتبال روز:شک نکنید که وقتی یک طرف زمین تیم ملی ایران است و طرف دیگر عراق، حساسیت به اوج خود می رسد و اندک تردیدهای تان هم بر طرف می شود وقتی بدانید که کنفدراسیون فوتبال آسیا و دپارتمان داوریش برای قضاوت این بازی روشن ایرماتوف را انتخاب کرده اند
داور جوان ازبکستانی که در جام جهانی درخشان ظاهر شده و دو سالی است که برترین قاضی قاره می شود و همه این ها یعنی دیدار امشب ورشگاه الریان «خواب» از چشم همه مردمان قاره کهن می رباید.
نمی دانیم شاید وقتی بازی آغاز شود خیلی ها به یاد این جمله منزجر کننده و هشدار دهنده بیفتند که سالها تبدیل به موتیف زندگی همه مردمان ایران شده بود «صدایی که می شنوید ...» و بعد از این یادآوری حتما به یاد چیزهای دیگری می افتید و آن وقت دیگر خیلی سخت است که «سیاست» مدارانه «دشمن» حتما ازلی و ابدی را «دوست» لقب داد....
3-3-4
تیم ملی احتمالا با سیستم 3-3-4 به مصاف عراق می رود و هدف اولیه اش را روی این موضوع می گذارد که با دوندگی تیموریان و نوری و کمی عقب تر بازی کردن دو گوش هجومی جناحین، یک مربع قدرت بسازد و بین هافبک دفاعی عراق، که احتمالا نشات اکرم خواهد بود، و مردان بازیسازش یعنی جاسم کرار و هوار محمد فاصله بیندازد.
قطبی و تیم ملی قادر هستند از این بازی با دست پر بیرون بیایند به شرطی که میانه میدان عراق را منهدم کنند تا کمر این تیم بشکند. از بین بردن راه های ارتباطی بازیکنان حریف اصلی ترین وظیفه ای است که به خصوص بر عهده دو هافبک جناحی خط دوم تیم ملی است. این آندو و نوری هستند که کلیدی ترین نقش های بازی را ایفا می کنند؛ مردانی که هم باید در فاز دفاعی بدرخشند و هم در هجوم حکم «دیوار» را برای پاس های مدافعان به مقصد مهاجمان ایفا کنند. این دو یک وظیفه حیاتی دیگر هم دارند، آنها باید بجنگند تا با این حربه همه حواس ها و نگاه ها از نکونام روی برگرداند تا ژنرال شماره 6 وارد بازی شود.
تیم ملی باید در میانه میدان برتری عددی ایجاد کند و این مهم اتفاق نمی افتاد مگر با هر چه بیشتر نزدیک بازی کردن خطوط دوم و سوم و تبدیل آرایش تیم ملی به یک نوع از 1-4-1-4.
ستارگان عراق
عراق با داشتن عماد رضا و یونس محمود قادر است هر نوع دلخواهی از بازی را برای رسیدن به دروازه مهدی رحمتی امتحان کند، عماد رضا مهاجمی است که روی زمین خوب با توپ کار می کند و البته جایگیری در نقاط کورش هم «حرف» ندارد و یونس محمود یکی از بهترین مهاجمان «هدف» قاره است و ماکت کوچکی است از علی دایی، مردی که هم قادر است به سمت چارچوب ضربه بزند و هم می تواند پشت به دروازه با استفاده از قامت بلند و قدرت بدنی بالایش یک تقسیم کننده توپ و پاسور لقب بگیرد.
در فاز دفاعی باید حواس جلال حسینی و هادی عقیلی کاملا جمع باشد، عقیلی مردی است که روی زمین کمتر باج می دهد و روی هوا هم دوئل با جلال حسینی امری سخت و شکست دادنش تقریبا محال است. قطبی باید حرکات روی زمین مردان فاز هجومی عراق را به سمتی سوق بدهد که آنها در هر لحظه با برتری عددی تیم ملی و تشکیل زوج نصرتی و عقیلی روبرو شوند.
چگونه بازی کنیم؟
یک نکته را نباید فراموش کرد، مساوی پیش رفتن بازی به سود تیم ملی است چرا که روی نیمکت، دست قطبی به مراتب بازتر از ولفگانگ سیدکاست، تیم ملی به خصوص در فاز هجوم مردان تاثیرگذار فراوانی دارد و مثلا برای «سپر» سمت راست به جز بازیکنی که در ترکیب اصلی است روی نیمکت خسرو حیدری و یکی از بین خلعتبری و رضایی را هم داریم.
قطبی بهتر است برای شروع بازی از ترکیبی با قدرت بدنی بیشتر بهره ببرد و بعد با سرعت در یک سوم پایانی کار را تمام کند. در این قاب حضور غلامی یا نوروزی و به خصوص اولی در نوک خط حمله و بازی کردن از ابتدای غلامرضا رضایی بیشتر به کار می آید و اضافه کردن خلعتبری و انصاری فرد در سی دقیقه پایانی چاره ساز خواهد شد.
این نکته را هم فراموش نکنید که تیم ملی با این سه حریف در جام های قبلی و مراحل مقدماتی این بازیها 13 بار بازی کرده و فقط و تنها فقط یک بار باخته که آن هم مقابل همین عراق در بازی اول جام ملتهای 1996 بود.
ترکیب احتمالی تیم ملی ایران در بازی مقابل عراق به شرح زیر است:
مهدی رحمتی،احسان حاج صفی ، جلال حسینی ، هادی عقیلی ،محمد نصرتی، جواد نکونام، پژمان نوری، آندرانیک تیموریان،مسعود شجاعی، محمد غلامی و غلامرضا رضایی
منبع:سایت گل