فوتبال روز

آخرین اخبار فوتبال ایران،لیگ برتر،دسته یک،پرسپولیس،استقلال،عناوین روزنامه های ورزشی،حاشیه های فوتبال،فوتبال دنیا،جدول لیگ برتر

فوتبال روز

آخرین اخبار فوتبال ایران،لیگ برتر،دسته یک،پرسپولیس،استقلال،عناوین روزنامه های ورزشی،حاشیه های فوتبال،فوتبال دنیا،جدول لیگ برتر

بلاژویچ آبروداری کرد، نوبت قطبی است

 

فوتبال روز:تیم‌ملی فوتبال ایران با یک برد و دو باخت از مسابقات فوتبال جام چهار‌جانبه قطر برگشت در حالی که بین چهار تیم به عنوان چهارم رسید. فقط یک‌بار در سال 80 بود که ایران در مسابقات چهار‌جانبه LG در مصر به رتبه چهارم رسید و در سایر مواقع، تیم‌های ملی فوتبال ایران در مسابقات مشابه صاحب رتبه‌های مختلف، غیراز آخر شده بودند.

اگر در اردیبهشت 80 با میروسلاو بلاژویچ رتبه آخر آن جام را گرفتیم، سه ماه بعد در یک تورنمنت چهار‌جانبه دیگر در تهران، بوسنی و عمان را با گل‌های بسیار شکست داده و به رتبه قهرمانی رسیدیم. بلاژویچ تحقیر فوتبال ایران را جبران کرد. باید ببینیم که آیا افشین قطبی هم قادر است این شکست را جبران کند؟ قصد نداریم تاریخچه جام‌های چهار‌جانبه را با هم مرور کنیم، قصد داریم برخی از نشانه‌های آماری تیم‌ملی در این رقابت‌ها را بازگو کنیم.
تساوی پروین با پاسارلا
1 - فوتبال ایران در فروردین سال 1356 در مسابقات فوتبال چهار‌جانبه مادرید شرکت کرد. آن مسابقات به مناسبت 75 سالگی معبود مادریدی‌ها در فوتبال یعنی سانتیاگو برنابئو برگزار شد. ایران در آن مسابقات حریفانی مثل رئال‌مادرید، تیم‌ملی آرژانتین و المولودیه الجزایر، قهرمان آفریقا را پیش‌روی خود داشت. ایران با آرژانتین و المولودیه مساوی کرد اما با هر دو حریف کارش به ضربات پنالتی رسید. در ضربات پنالتی برابر آرژانتین بازنده شدیم اما الجزایری‌ها را بردیم. ایران در چهار‌جانبه مادرید با تیمی مساوی کرد که یک‌سال بعد قهرمان جهان شد و پاسارلا، لوکه، تارانتینی، آردیلس، اولگین، کمپس و بسیاری دیگر را داشت. در واقع «پروین» کاپیتان ایران با «پاسارلا» همتای آرژانتینی خود، مساوی کرد.
ای کاش آنها هم بودند
تیم‌ملی ایران در تورنمنت چهار‌جانبه هنگ‌کنگ در سال 1376 برابر نیجریه یک بر صفر شکست خورد و در دیدار رده‌بندی برابر تیم‌ملی فوتبال شیلی در ضربات پنالتی برنده شد. در تیم شیلی «سالاس» و «زامورانو» نبودند اما در تیم‌ملی ایران هم چند ستاره مثل دایی و کریم باقری نبودند. در جریان بازی دو تیم به تساوی یک ـ یک رسیدند و مهدی مهدوی‌کیا گل ایران را به ثمر رساند.
«بورا» در تهران نابود شد
خاتمی، ‌سال 2001 را سال گفت‌وگوی تمدن‌ها معرفی کرد. مسابقات چهار‌جانبه جام گفت‌وگوی تمدن‌ها در دی ماه سال 1379 برگزار شد. ایران در دیدار اول با جوانان ایتالیا دو بر دو کرد اما در ضربات پنالتی به حریف باخت. در دیدار رده‌بندی ایران تیم‌ملی چین را چهار بر صفر شکست داد. جالب است بدانید که همین تیم‌ملی چین در مسابقات مقدماتی جام‌جهانی 2002 موفق بود و به دور نهایی صعود کرد اما ایران از صعود به این رقابت‌ها بازماند.
اولین قهرمانی در چهار‌جانبه
تیم‌ملی ایران در مردادماه سال 1380 برای اولین‌بار قهرمانی در عرصه جام‌های چهار‌جانبه را به دست آورد. در این رقابت‌ها تیم‌ملی فوتبال عمان با نتیجه پنج بر دو برابر تیم‌ملی مغلوب شد. در دیداری دیگر تیم‌ملی فوتبال کشورمان برابر بوسنی و هرزگوین چهار بر صفر برنده شد. تا سال 80 فوتبال ایران در هیچ‌کدام از تورنمنت‌های چهار‌جانبه قهرمان نشده بود اما ایران در دو دیدار برابر این دو حریف صاحب دو برد، 9 گل‌زده و دو گل‌خورده شد تا بلاژویچ که با تیم‌ملی در تورنمنت چهار‌جانبه قاهره چهارم شده بود در تهران آبروداری کند.
ناکامی آفریقایی‌ها در کازابلانکا
فوتبال ایران بعد از بلاژویچ، در زمان مربیگری برانکو چند سالی را خوب آبروداری کرد. بعد از قهرمانی در تورنمنت مرداد سال 80 در تهران، تیم‌ملی برابر تیم‌های الجزایر و ونزوئلا، در تورنمنت چهار‌جانبه کازابلانکا موفق بود و قهرمان شد. در عرصه این رقابت‌ها ونزوئلا را بردیم و الجزایر را هم در ضربات پنالتی شکست دادیم. این اولین عنوان قهرمانی فوتبال ایران در تورنمنت‌های چهار‌جانبه در خارج از کشور بود.
تکرار قهرمانی در تبریز
در شهریور ماه سال 1381، تیم‌ملی امید در یک تورنمنت چهار‌جانبه حریفانی مثل مراکش و پاراگوئه را در تبریز شکست داد و به عنوان قهرمانی رسید. برانکو با این برد، صاحب دومین قهرمانی در تورنمنت‌های چهار‌جانبه شد و از این حیث در فوتبال ایران صاحب یک رکورد جالب شد. جالب آنکه بعد از برانکو، همایون شاهرخی در سه تورنمنت چهار‌جانبه با تیم‌ملی شرکت کرد اما در هیچ‌کدام از این سه تورنمنت نتوانست عنوان قهرمانی را به دست آورد. بعد از همایون شاهرخی، برانکو به تیم‌ملی برگشت اما در زمستان سال 84 در تورنمنت چهار‌جانبه تهران باز هم قهرمانی به او نرسید.
دایی هم سوم شد
از حدود 16 تورنمنت چهار‌جانبه‌ای که فوتبال ایران در آن شرکت کرده، سه‌بار قهرمان و دو بار چهارم شده‌ایم. یک بار هم عنوان دوم را به دست آورده‌ایم اما در بیشتر موارد عنوانی که فوتبال ایران در این تورنمنت‌های چهار‌جانبه به دست آورده عنوان سوم بوده است؛ اتفاقی که واقعا جالب به نظر می‌رسد! علی دایی در تورنمنت سال گذشته کشور عمان شرکت کرد و در این رقابت‌ها به دنبال شکست برابر تیم‌ملی فوتبال اکوادور در دیدار رده‌بندی، تیم‌ملی فوتبال چین را شکست داد و سوم شدیم.
در راه تکرار
افشین قطبی با تیم‌ملی فوتبال ایران، در تورنمنت چهار‌جانبه کشور قطر به عنوان چهارم رسید. تیم چهارم در بین چهار تیم! افشین قطبی مثل بلاژویچ در اردیبهشت 80 چهارم شد. او باید مثل بلاژویچ در تورنمنت بعدی، ایران را به عنوان قهرمانی برساند. البته اگر عمر حضورش در فوتبال ایران به یک تورنمنت دیگر برسد. آیا او می‌تواند یک تورنمنت چهار‌جانبه دیگر را تجربه کند؟
 

 

 

              شما میتوانید علاوه بر واردشدن از آدرس وبلاگ از آدرس زیر 

              نیز وارد سایت شوید:         www.footballrooz.com     

 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد