دنیای فوتبال:لرزانترین صندلیهای دنیا متعلق به مربیان است و در این میان مربیان فوتبال بیشتر از بقیه مشمول برکناری میشوند یا حداقل به علت توجه و اقبال عمومی برکناری مربیان فوتبال بیشتر از بقیه به چشم میآید. در واقع اصطلاح «نیمکتهای داغ» کاملا برازنده جایگاه مربیان فوتبال است.
با برکناری حمید کللیفر، سرمربی شاهین بوشهر که تیم تازه صعود کردهاش از پنج بازی تنها دو امتیاز کسب کرده است، نخستین تغییرات روی نیمکتهای لیگ نهم در پایان هفته پنجم شکل گرفت به همین مناسبت سراغ هشت دوره گذشته لیگبرتر رفتیم تا اولین مربیان شغل از دست داده در این دورهها را مشخص کنیم. حداقل حسن قضیه این بود که مشخص شد رکورد سریعترین جابهجایی در تاریخ لیگبرتر متعلق به با شاهین بوشهر و حمید کللیفر نیست.
دوره اول: محمود یاوری (تراکتورسازی)
جناب سرهنگ فوتبال ایران چند روز قبل از شروع لیگ اول جایگزین رضا وطنخواه شد تا تراکتورسازی نخستین دوره لیگبرتر را با محمود یاوری شروع کند. محمودخان تا نیمفصل در دیار ستارخان دوام آورد ولی در شروع دور برگشت جای خود را به احد شیخلاری داد، جالب اینکه قبل از او هیچیک از سرمربیان لیگ اول جای خود را از دست نداده بودند تا اولین تغییر دوره اول به نام یاوری رقم بخورد. مردی که قرار است در اولین تغییر لیگ نهم جایگزین حمید کللیفر شود.
دوره دوم: جلال چراغپور (استقلالاهواز)
رکورد سریعترین برکناری تاریخ لیگبرتر متعلق به یکی از کارشناسان کهنهکار فوتبال ایران است. در حالی که استقلالاهواز در اولین حضورش در لیگبرتر و قبل از ظهور علی شفیعیزاده در گرداب مشکلات شدید مالی بود با جلال چراغپور استارت لیگ دوم را زد ولی دو باخت پیاپی و عصبانیت هواداران متعصب اهوازی باعث شد چراغپور فرار را بر قرار ترجیح داده و شبانه به تهران برگردد. پس از آن چند بازی با مربیان موقت سپری شد تا سرانجام با خرید تیم توسط شفیعیزاده و انتخاب قلعهنویی به عنوان سرمربی تیم اهوازی در هفته پایانی در لیگ ماندنی شود.
دوره سوم: محمد مایلیکهن (سایپا)
بهرغم انتخاب به عنوان سرمربی تیم امید، محمد مایلیکهن ترجیح داد همچنان هدایت سایپا در سومین دوره لیگبرتر را برعهده داشته باشد، البته این حضور دوام چندانی نداشت چون از یک طرف سایپا نتایج نامناسبی گرفت و از طرف دیگر رسیدن به موعد بازیهای تیم امید باعث شد مایلیکهن در هفته یازدهم از سایپا جدا شده و جایش را به «جیووانیمی» بدهد که او هم دولت مستعجل بود و در هفتههای پایانی جایگاه خود را به خاطر نتایج ضعیف تحویل مجتبی تقوی داد.
دوره چهارم: ناصر ابراهیمی (شموشک)
ناصر ابراهیمی پس از چند سال فعالیت در پرسپولیس، از شروع لیگ سوم از این تیم خارج شد و ترجیح داد لیگ چهارم را به عنوان سرمربی شموشک شروع کند ولی این دوره حضورش در تیم نوشهری چندان خوشیمن نبود چرا که نتایج ضعیف این تیم با باخت خانگی در هفته پنجم برابر پرسپولیس منجر به برکناری ناصرخان شد، دست بر قضا جانشینش هم یک پرسپولیسی دیگر به نام فرشاد پیوس بود که موفق شد در انتهای فصل شموشک را در لیگبرتر حفظ کند.
لیگ پنجم: مجید جلالی (صباباتری)
آقا معلم فوتبال ایران در کنارهگیری سریع از یک تیم پس از مجید جهانپور در رده دوم است. مجید جلالی که از سه ماه قبل هدایت صباباتری را برعهده گرفته و یک جامحذفی و یک سوپرجام باشگاههای کشور را نصیب باتریسازان کرده بود، در شروع لیگ پنجم فقط سه هفته در صباباتری دوام آورد و بعد جای خود را به محمدحسین ضیایی داد. به درستی معلوم نشد که آقا مجید استعفا داد یا برکنار شد ولی برکناری در هفته سوم آن هم با چهار امتیاز در نوع خود خیلی عجیب و غیرمنتظره بود.
لیگ ششم: ورنر لورانت (سایپا)
این یکی واقعا نوبر بود. ورنر لورانت آلمانی تیم خوبی ساخته و پرداخته کرده بود و تمرینات کاملی هم قبل از شروع فصل برای آمادگی سایپا انجام داده بود. شروع مناسبی هم داشت و با سه برد و دو مساوی در پنج هفته نخست مدعی جدی قهرمانی بود ولی ناگهان رفت و برنگشت تا علی دایی به عنوان جانشین او و با حفظ جایگاه خود به عنوان بازیکن، نقش سرمربیگری تیم را هم برعهده بگیرد و در پایان به لطف تیم آمادهای که در اختیار داشت به قهرمانی لیگ ششم دست یابد.
لیگ هفتم: مجید جهانپور (پگاه)
از اول فصل هم معلوم بود که مسوولان پگاه تمایل چندانی به حفظ مجید جهانپور نداشتند و در نهایت پس از کش و قوسهای فراوان جهانپور در پایان هفته هشتم در حالی که چهار مساوی و چهار باخت در کارنامهاش به ثبت رسیده بود، جای خود را به دارکو درازیچ دستیار صربستانیاش داد. البته نتایج درازیچ هم تعریف چندانی نداشت تا یک مازنی سرشناس به نام نادر دستنشان عهدهدار سرمربیگری پگاه شد و ماموریت بقای تیم در لیگبرتر را به نحو احسن انجام داد هرچند که قبل از شروع لیگ هشتم حقش را با برکناری کف دستش گذاشتند.
لیگ هشتم: داوود مهابادی (راهآهن)
قرعه نخستین برکناری سرمربی در لیگ هشتم به نام جوانترین سرمربی حاضر یعنی داوود مهابادی درآمد. مهابادی جوان بهرغم یارگیری قابل قبول، اردوهای مناسب و بازیهای خوب در امر نتیجهگیری اصلا خوش اقبال نبود تا راهآهنیها در پایان هفته هشتم با خواستن عذر سرمربی جوان خود، پیرترین سرمربی لیگ یعنی محمود یاوری را جایگزین او کنند. البته محمدحسن انصاریفرد جزو آن دسته از مدیرانی است که علاقه زیادی به تعویض سرمربی دارد و در این زمینه با توجه به مدت فعالیتش در فوتبال ایرانی به عنوان مدیر، یک رکورددار بیرقیب محسوب میشود.
لطفا درخصوص این خبر نظر دهید
برای دیدن بقیه اخبار در قسمت آخرین
اخبارازدنیای فوتبال روی خبر مربوطه کلیک کنید
یه سر بزن