دنیای فوتبال:بازگرداندن کاشانی و دادکان با دو استدلال در دستورکار دولتیها قرار گرفت. اول آنکه فضای منفی که نزد افکار عمومی نسبت به عملکرد سازمان شکل گرفت، بهبود پیدا کند و دوم اینکه چهرهها که نگاه مردمی مثبتی نسبت به آنها وجود دارد، در پایگاه احمدینژاد حضوری داشته باشند
آنهایی که دادگان را از نزدیک میشناسند میدانستند او به این آسانی دم به تله نمیدهد. با اتفاقاتی که پس از جام جهانی افتاد محال بود محمد دادگان با علیآبادی آشتی کند. آن روز و آن دستور هنوز در خاطره دادگان هست:«دادگان را به جایگاه ویژه راه ندهید!» اوجگیری دامنه اختلافات میان «محمد علی آبادی» رئیس سازمان تربیت بدنی و «محمد دادگان» رئیس وقت فدراسیون فوتبال حتی تا آخرین دیدارتدارکاتی تیم ملی قبل از سفر به جام جهانی آلمان نشان از روزهایی میداد که علیآبادی با تمام وجودش برای برکناری رئیس وقت فدراسیون فوتبال کمر همت ببندد. فینال جام حذفی روزی بود که علیآبادی در بهار 85 اجازه حضور دادگان را در جایگاه ویژه ورزشگاه آزادی نداد. چند روز بعد «نوید مجد» مسئول وقت روابط عمومی فدراسیون خبر داد که در بازی تیم ملی با بوسنی که بازهم ،به دستور علیآبادی از ورود سران فدراسیون به جایگاه ویِژه ممانعت شده است و به همین خاطر، دادگان به همراه «محمد رضا پهلوان» دبیرکل وقت و تیمسار «ناصر نوآموز» نایب رئیس وقت فدراسیون ناچار شدند از کنار زمین، آخرین بازی تدارکاتی تیم ملی را تماشا کنند. ظاهرا به خاطر همین دستور بود که دادگان پس از پایان بازی در مصاحبه مستقیم تلویزیونی به شدت علیه سازمان تربیت بدنی مطالبی را بیان کرد. روز انتقام فرا رسید و پس از ناکامی قابل پیشبینی تیم ملی در جام جهانی دادگان مثل آب خوردن برکنار شد.
دوشنبه، روز سر کاری
روز دوشنبه همه منتظر آشتی این دو بودند اما تا ساعات پایانی هیچ خبری نشد. البته روزنامه این روزها در تعطیلات به سر میبرد وگرنه خوراک خوبی هم برای این روزنامه جور شده بود.زمینه بازگشت محمد دادگان به بدنه مدیریتی ورزش در حالی طی هفتههای اخیر فراهم شد و خبر آشتی کنان محمد علیآبادی و محمد دادگان در حالی منتشر شد که به نظر میرسید با توجه به عدم پذیرش شرط اصلی دادگان برای بازگشت توسط علیآبادی، این آشتیکنان منتفی باشد. ورزش به واسطه اتفاقات متعددی که در این حوزه به وقوع پیوسته، در ماههای اخیر تحت فشار سنگین افکار عمومی قرار دارد. فشاری که با نتایج المپیک به شکلی بیسابقه آغاز و با ناکامی تیم ملی فوتبال برابر عربستان، به نقطه اوج خود رسید و انتخابات ریاست جمهوری در این میان از مهمترین فاکتورهای زمینه ساز این آشتی به شمار میرفت. پروژه بازگشت دادگان به ورزش پس از آن کلید خورد که رئیسجمهور برای جلب حمایت گروهی از نهادهای سیاسی بانفوذ با چهرههای سرشناس اصولگرا دیدار کرد. در یکی از این دیدارها بود که دوستان سیاسی محمد دادگان در میان گلایههای خود از دولت به ماجرای فدراسیون فوتبال و تعلیق هم اشارهای کردند. اینگونه بود که ماجرای بازگشت رئیس پیشین فوتبال به ورزش، کلید خورد.
انتخابات، انتخابات، انتخابات
این نتایج و مواضع منفی و فشار افکار عمومی که نشان داد ورزش در انتخابات ریاستجمهوری پیش رو به پاشنه آشیل دولت احمدینژاد مبدل شده و برخی جریانها صرفاً در این بخش به نقادی خواهند پرداخت، منجر به تجدیدنظر در این حوزه شد تا علیرغم برخورد حمایتی رئیسجمهور از علیآبادی، فضای تجدیدنظر در دستگاه ورزش فراهم شود.بر این اساس بازگرداندن حبیب کاشانی و محمد دادگان با دو استدلال در دستورکار دولتیها قرار گرفت. نخست آنکه فضای منفی که نزد افکار عمومی نسبت به عملکرد سازمان تربیتبدنی شکل گرفت، بهبود پیدا کند و در مرحله بعد، این چهرهها که نگاه مردمی مثبتی نسبت به آنها وجود دارد، در پایگاه احمدینژاد حضوری فعال داشته باشند.در این میان در حالی که برخی بحث برکناری یا استعفای علیآبادی را در روزهای آتی مطرح میکنند، منابع آگاه در نهادهای بالادستی دستگاه ورزش، وقوع این تغییر را در این فاصله کوتاه به پایان عمر دولت که میتواند عدم ثبات مدیریتی را در این دولت توسط عدهای تداعی سازد، بعید میدانند و به نظر میرسد این موضوع حداقل تا زمان مشخص شدن تکلیف صعود یا عدم صعود تیم ملی فوتبال به جام جهانی 2010 آفریقای جنوبی منتفی است، مگر آنکه علیآبادی پیش از زمان مقرر شده در گفت و گویی به صورت رسانهای، این دلجویی را انجام دهد. اما از آخرین مصاحبه مطبوعاتی علی آبادی چقدر میگذرد؟
دادگان به جای کفاشیان؟
در صورت عدم برگزاری این مراسم آشتیکنان و عدم بازگشت دادگان به بطن ورزش با شکست تیم ملی ایران و عدم صعود به جام جهانی 2010 آفریقای جنوبی، که در فاصلهای اندک به انتخابات ریاست جمهوری دهم قرار دارد، مجدداً احتمال بازگشت بختک تغییر به سازمان ورزش و فدراسیون فوتبال خواهد بود و بدین جهت به نظر میرسد، در نهایت سازمان ورزش نظر دادگان را در این زمینه که بر اساس شنیدهها با وساطت فرخزادی عضو هیات مدیره پرسپولیس پیگیری میشود، جلب خواهد کرد.این در حالی است که برکناری کفاشیان تنها از راه مجمع عمومی فدراسیون فوتبال امکان پذیر است و اگر هم دادگان 4سال پیش توسط علیآبادی برکنارشد به این خاطر بود که نه اساسنامهای وجود داشت و نه اینکه مجمعی به آن صورت فعالیت میکرد.با توجه به محبوبیت کفاشیان در میان اعضای مجمع برکناری او بعید به نظر میرسد و پست قائم مقامی برای دادگان قابل پیش بینی تر است. البته همه از مسائل پشت پرده با خبرند و خود کفاشیان هم میداند عدهای پروژه برکناری او را از طریق مجمع آن هم با استفاده از رسانههای در اختیارشان آغاز کردهاند. اما کفاشیان کار خودش را انجام میدهد و به دنیای فوتبال میگوید:«بگذارید هر کاری دلشان می خواهد بکنند فدراسیون اساسنامه و مجمع دارد و دیگر مثل گذشته نیست که هرکسی هر کاری دلش خواست انجام دهد.»منظور کفاشیان احتمالا ماجراهای دوره تعلیق و کمیته انتقالی و حضور داریوش مصطفوی است. او در پایان با حالت خاصی میگوید:«فیفا مراقب همه چیز هست و همه چیز را زیر نظر دارد.»
چه کسی آشتیکنان را خراب کرد؟
دیروز برخی منابع نزدیک به دادگان این خبر را منتشر کردند که محمد علیآبادی حاضر نشده از دادگان دلجویی کند تا مراسم آشتیکنان این دو به هم بخورد. اتفاقی که میتواند عواقبی سخت را برای رئیس سازمان ورزش رقم بزند چون شنیده شده بازگشت دادگان به ورزش خواسته رئیسجمهور بوده است. یک مقام نزدیک به رئیس پیشین فدراسیون فوتبال که نمیخواهد نامش فاش شود در این باره گفت:«یکسری از چهرههای سرشناس سیاسی گلایه داشتند که چرا با دادگان برخورد بدی شد، دادگانی که سال 54 به زندان طاغوت افتاد. دادگان همیشه با هیأت مؤتلفه در ارتباط بود و اصلا این عجیب نیست که او برای سران جمعیت هم مهم باشد.»با این توصیه رئیسجمهور به صرافت افتاد تا دادگان را دوباره در صف مردان خود داشته باشد آن هم در شرایطی که علیآبادی عملکردی غیرقابل دفاع از خود در ساختمان سئول به جای گذاشته بود. رئیسجمهور اصرار داشت حتی پیش از سفر استانی به قزوین از دادگان دلجویی شود اما علیآبادی زیر بار این خواسته نرفت. به هرجهت علیآبادی در ماجرای عذرخواهی به خاطر ناکامی در المپیک هم زیاد جدی نبود و عقیده داشت کاروان ایران در المپیک پکن عملکرد بدی نداشته است گرچه عملکرد خوبی هم نداشته است! به هر جهت حتی اگر به میمیک صورت علیآبادی هم نگاه کنید به خوبی درک میکنید که معذرت خواستن از جانب او کار راحتی نیست.هست؟
ماموریت برای برادر داوود
اینکه ماموریت دلجویی از دادگان به داوود احمدینژاد برادر رئیسجمهور سپرده شده است هم در نوع خود جالب است. او هم به واسطه آشنایی با مجید فرخزادی از این عضو هیأت مدیره پرسپولیس خواست که به دیدار دادگان برود. دادگان دو شرط برای پذیرش آشتیکنان داشت اول اینکه علیآبادی از او عذر بخواهد و دوم اینکه یا قائم مقام سازمان ورزش باشد یا با برگزاری مجمع، رئیس فدراسیون فوتبال شود که علیآبادی حاضر به این خواسته نشد: «عدهای میخواستند خودشان را مطرح کنند و حرف از آشتیکنان زدند درحالی که اصلا هیچ نقشی در این ماجرا نداشتند. هرچه هست چون علیآبادی حاضر به دلجویی رسمی نشد و از دادگان برای بازگشت به ورزش دعوت نکرد، ماجرای آشتیکنان کلا منتفی شد.»این جمله را یکی از نزدیکان به رئیس پیشین فدراسیون میگوید؛ او که تا دیروقت دوشنبه در دانشگاه شهید بهشتی کلاس داشت موبایلش را هم بسته بود تا دیگر ماجرای آشتی کنان به کلی منتفی شود.
زمانآبادی: باید از دادگان درخواست رسمی کنند
سخنگوی سابق فدراسیون فوتبال در دوره ریاست دادگان پس از اتفاقات اخیر به خبرگزاری فارس گفت:« اگر میخواهند دادگان به ورزش بازگردد، باید از او دعوت به عمل آورند و درخواست خود را مطرح کنند. علیآبادی صحبتی انجام داد و گفت همه باید به ما کمک کنند؛ اما اسمی از دادگان نیاورد. وقتی به طور رسمی اسمی از او برده نشد، باید کجا برود و با چه کسی حرف بزند؟» زمانآبادی در حالیکه ناراحت بود ادامه داد:« اگر میخواهند دادگان دوباره به ورزش بازگردد، باید از او دعوت به عمل آورند و درخواست خود را مطرح کنند. اکنون که از این درخواست خبری نیست، توقع دارید که به سازمان نزد علیآبادی برود؟ دادگان برای کمک به ورزش حرفی ندارد؛ اما میگوید باید از من بخواهند تا برگردم. این نکته را هم اضافه کنم که بازگشت دادگان ربطی به افرادی که به ورزش چسبیده اند، ندارد. آنهایی که تصور میکنند رایزنیهایشان باعث ایجاد چنین بحثی شده، در اشتباه هستند چون دادگان به حرف این افراد کاری ندارد. او کاری که بداند درست است، انجام میدهد.»
لطفا درخصوص این خبر نظر دهید
برای دیدن بقیه اخبار در قسمت آخرین
اخبارازدنیای فوتبال روی خبر مربوطه کلیک کنید