فوتبال روز

آخرین اخبار فوتبال ایران،لیگ برتر،دسته یک،پرسپولیس،استقلال،عناوین روزنامه های ورزشی،حاشیه های فوتبال،فوتبال دنیا،جدول لیگ برتر

فوتبال روز

آخرین اخبار فوتبال ایران،لیگ برتر،دسته یک،پرسپولیس،استقلال،عناوین روزنامه های ورزشی،حاشیه های فوتبال،فوتبال دنیا،جدول لیگ برتر

کفاشیان: از حضور دادکان در فدراسیون فوتبال استقبال می‌کنم


دنیای فوتبال: رئیس فدراسیون فوتبال گفت: همیشه از حضور دادکان در فدراسیون فوتبال حتی به عنوان کارشناس استقبال کرده‌ام.

علی کفاشیان پس از بازگشت به تهران توضیحات جامعی را درباره در مورد نحوه سفر به مالزی و انجام رأی‌گیری در AFC و احتمال بازگشت دادکان به فدراسیون ارائه کرد.
مشروح صحبت های کفاشیان را در زیر می خوانید.

*تلاش برخی فدراسیون‌ها برای رأی نیاوردن بن همام
قبل از اینکه انتخابات در بیست‌وسومین کنگره AFC انجام شود عده‌ای با نامه‌نگاری‌ها و با ردو بدل کردن برنامه‌هایی سعی داشتند تغییرات و تحولاتی را ایجاد کنند. آنها می‌خواستند مقرراتی در کنفدراسیون فوتبال آسیا اصلاح شود و در واقع تلاشی بود که مخالفان بن همام انجام می‌دادند تا وی رأی نیاورد.
جبهه‌گیری در دو حالت بود. عده‌ای می‌خواستند با انجام انتخابات بن همام شکست بخورد و عده‌ای دیگر می‌خواستند رئیس AFC در این انتخابات پیروز شود.
در هر صورت در جریان برگزاری انتخابات لابی‌های بسیاری بین کشورهای چین، کره، کویت، ژاپن و عربستان انجام شد چون آنها با یارگیری می‌خواستند اصلاحاتی در AFC ایجاد شود و بن همام شکست بخورد.
قبل از شروع انتخابات تأکید کرده بودند که هیچ رأی به بن همام ندهند. اما قبل از شروع انتخابات یکسری اصلاحاتی انجام شد. مثلا برخی از کشورها که حق رأی نداشتند توانستند در رأی‌گیری شرکت کنند و در خصوص کویت این محرومیت وجود داشت که حتی خود ما نامه زدیم که نماینده فدراسیون کشور در انتخابات شرکت کند.
علاوه ‌بر این قرار بود که مقر AFC از مالزی به جای دیگری انتقال داده شود که در همان روز با بقا مقر کنفدراسیون در کوالالامپور موافقت شد. یکسری امتیازهای بن همام داد و به نوعی در برخی جهات اصلاحاتی را به‌وجود آورد اما نمی‌توان گفت که دلایل اصلی رأی آوردن بن همام به این موارد بستگی داشته است. چون مخالفان وی اعتقاد داشتند که وی را از سمتش برکنار کرده و دیگری را جایگزین وی کنند. به نظر من انجام چنین اتفاقی برنامه‌های کنفدراسیون فوتبال آسیا را متوقف می‌کرد.
در روز مراسم بن همام از دو داور ایرانی تجلیل کرد و علاوه بر ایران چند داور دیگر نیز مورد تقدیر قرار گرفتند.
در این مراسم سپ بلاتر رئیس فیفا و میشل پلاتینی رئیس یوفا به همراه اعضا کنگره و سایر مسئولان حضور داشتند در هر حال در روز انتخابات قوانین جدیدی مطرح شد و روند برگزاری انتخابات نیز با نظارت مستقیم بلاتر، پلاتینی و شیخ احمد رئیس المپیک آسیا نیز مسائل را نظاره کرد و سخنرانی نیز ارائه داد.
در جریان رأی‌گیری 46 رأی داده شد که 2 رأی را مخدوش اعلام کردند. 2 رأی مخدوش به این دلیل بود که چون قبل از برگزاری انتخابات اعلام کرده بودند مقابل نام فرد منتخب باید تیک زده شود اما آنها ضربدر زده بودند که مورد تأیید قرار نگرفت. در پایان با امتیاز 21 بر 23 بن همام پیروز شد.
رأی صحیح 44 عدد بود. اگرچه به نظر خود من کار AFC و بن همام به این مسائل ختم نمی‌شود چون اگر آن دو رأی مخدوش نمی‌شد احتمال داشت رأی‌گیری به دور دوم کشیده شود.
بن همام با این رأی‌گیری انتخاب شد و می‌تواند کارهای جاری خود را در AFC پیگیری کند اما واقعیت این است که نیمی از اعضای مجمع به بنهمان رأی ندادند و مخالف وی بودند.
در رأی‌گیری‌ها همواره یک رقابت‌های نزدیک وجود دارد اما باید بن همام بپذیرد که چنین مخالفت‌هایی با وی وجود دارد و اگر مخالفان وی کمی بیشتر تلاش کنند جایگاه او در AFC متزلزل خواهد شد. بنابراین وی باید با ایجاد اصلاحاتی بتواند نظر مخالفان خود را جلب کند.
به نظر من مشکل در AFC به پایان نرسیده اگرچه به‌طور موقتی به بن همام تبریک گفته‌ایم اما باید بدانیم که مخالفت‌ها وجود دارد و ممکن است این تنش‌ها پس از 5 الی 6 ماه دیگر دوباره آغاز شود.
ما از AFC خواسته‌ایم که برای حل مسائل کمیته حقوقی تشکیل شده و مسائل را در آن حل کنیم و همه نیز به این موضوع رأی مثبت دادند تا همه به ویژه اساسنامه مورد ارزیابی مجدد قرار گیرد.

*مخفی بودن رأی فدراسیون ایران
برخلاف کشورهای مخالف بن همام هرگز رأی‌مان را به صورت علنی بیان نکردیم. عده‌ای از روز اول به صراحت مخالفت خود را با بن همام اعلام کردند و موضع آنها مشخص بود اما ایران جزو معدود کشورهایی بود که رأی خود را اعلام نکرد و مخفی نگه‌داشت و هرگز هم این موضوع را علنی نخواهد کرد چون رأی حاکم برای کسی است که پیروز شده است. بنابراین با این روش فوتبال ایران متضرر نخواهد شد.
در پایان انتخابات بن همام رأی آورده و ما نیز به عنوان فرد پیروز از وی حمایت خواهیم کرد. ما نمی‌توانیم بگوییم که به دلیل انتخاب فدراسیون ایران به عنوان برترین فدراسیون سال یا احتمال میزبانی ایران در مسابقات جام ملت‌‌های آسیا و وعده‌هایی که بنهمان به ما داده رأی فدراسیون ما به این مدیر قدری باشد. ما برحسب شایستگی‌های خود عنوان برتر‌ی‌های فدراسیون را کسب کردیم و صحیح نمی‌دانیم که برای معامله کردن به فرد خاصی رأی دهیم اما به نظر من که رئیس فدراسیون فوتبال ایران هستم ضرورتی نمی‌بینم که رأی خود را به طور آشکارا اعلام کنم. این موضوع به سود فوتبال ملی ایران است.

*بی‌طرفی بلاتر در حمایت از بن همام یا شیخ سلمان

سپ‌بلاتر به‌عنوان ناظر در کنگره AFC شرکت کرد و قبل از شروع مراسم نیز برای مدتی صحبت کرد حضور وی کاملا حرفه‌ای بود و هرگز نشان نداد که طرفدار بن همام است یا شیخ سلمان. البته بلاتر در جریان سخنرانی‌اش از برخی مشکلات بوجود آمده از سوء ظن‌هایی که به وجود آمده اظهار تأسف و تأکید کرد برای حضور نمایندگان آسیا در فیفا کار بسیار دشواری است.
بلاتر تهمت‌ها و سوءظن‌ها و لابی‌های پشت پرده را نپذیرفت و در پایان از روند برگزاری انتخابات ابراز رضایت کرد. بن همام در حضور بلاتر مسائل مالی را تشریح کرد و قدرت اقتصادی AFC با فیفا را غیرقابل مقایسه دانست و اعلام کرد که کنفدراسیون فوتبال آسیا در زمینه مالی با محدودیت‌هایی روبه‌روست و همه قراردادهای اقتصادی با حسابرسی‌های نهایی مورد تأیید قرار گرفته‌اند.

*بی‌تأثیر بودن سفرهای دو نامزد در رأی ایران
شیخ سلمان و بن همام سفرهایی را به ایران داشته‌اند و با آنها صحبت‌هایی را انجام داده‌اند ولی برخلاف مطالب منتشره آنها وعده‌هایی به ما نداده‌اند که بخواهند رأی ما را از آن خود کنند. بلکه آنها با صحبت‌هایشان حق را به خود داده و برنامه‌هایشان را بیان کرده‌اند.
بن همام در سفرش به تهران گفت تهمت‌هایی را که به من زده‌ام پاسخ می‌دهم و من طبق مجمع و اساسنامه‌ AFC برنامه‌هایم را پیش برده‌ام اگر ایرادی وجود دارد مسئولان فدراسیون‌ها به من بگویند تا من آن را برطرف کنم.
در مقابل شیخ سلمان نیز معتقد بود بنهمان در مدیریتش ضعف دارد و باید کنار رود شیخ سلمان با توجه به متحدان بزرگی چون عربستان، ژاپن، کره، کویت و... داشت می‌خواست که ایران هم مقابل بن همام باشد اما ما کار خودمان را انجام می‌دهیم اگرچه هیچ‌یک از آنها به ما پیشنهادی نداده‌اند.
به هرحال با انجام رأی‌گیری بن همام انتخاب شده و ادامه کار و نحوه مدیریتش می‌تواند در بقا و یا عدم بقا می‌تواند تأثیرگذار باشد. شیخ سلمان در سفرش به تهران با نظرات شخصی‌اش عنوان کرد که قدرت فوتبال آسیا باید در اختیار کشورهای سطح اول این قاره باشد و نباید کشورهای ضعیف در مسئولیت‌های اجرایی AFC حضور داشته باشند اگرچه نمی‌توان این ایده را پذیرفت چون اکنون در هیات اجرایی AFC چهار مدیر دارد و علاوه بر این شخصیت‌های زیادی از کشورهای مختلف در کنفدراسیون فوتبال آسیا فعالیت می‌کنند.
به هرحال لج‌بازی‌ها وجود داشت تا بن همام از AFC برود و بیان چنین مواردی بهانه‌هایی بود که به این خواسته برسد اما من معتقدم اختلافات در AFC قابل حل است و برای رسیدن به پیشرفت و توسعه باید اعضای AFC به اتحاد کامل برسند و همه با هم آشتی کنند. و محقق شدن این موضوع نیازمند زمان است.
مثلا از ایران صفایی فراهانی در کمیته اجرایی وجود دارد و در سایر کمیته‌ها نیز نماینده‌های زیادی از فدراسیون‌های مختلف فعالیت می‌کنند یکی از پینشهادات در این کنگره این بود که هیئت‌رئیسه به‌طورکلی منحل شده و دوباره مدیران جدید انتخاب شوند. این موضوع مورد تأیید قرار نگرفت اگرچه اتفاقی می‌افتاد رأی‌گیری و انتخابات بار دیگر انجام می‌شد مثلا از من به عنوان رئیس فدراسیون سوال می‌کردند که آیا صفایی فراهانی را قبول داری یا خیر؟ در آن شرایط ما تصمیم می‌گرفتیم که برای معرفی نماینده خودمان در کمیته اجرایی AFC صفایی را انتخاب کنیم یا خیر؟
به نظر ما از ایران به حضور یک مدیر اهمیت خودش را دارد و سرانجام نام ایران در کمیته اجرایی وجود دارد.

*بی‌خبری از آنفولانزای خوکی در چین
برای سفر تیم ملی فوتبال ایران به چین موافقت مسوولان شورای برون‌مرزی را قبلا گرفته‌ایم و مشکلی در این زمینه وجود ندارد. قرارداد فوتبال ایران و چین دوجانبه است یعنی آنها به ایران سفر کردند و ما هزینه‌ها را قبلا تقبل کرده‌ایم و با پرداخت هزینه‌ها از سوی فدراسیون چین وارد پکن می‌شویم. در مورد شایعه بیماری آنفولانزای خوکی در چین من هیچ اطلاعی ندارم اما سفارت ایران در چین به ما اعلام کرده که هیچ مشکلی در این زمینه ندارد و اردوی ما در پکن به خوبی انجام خواهد شد.

*برآورده کردن خواسته‌های قطبی با انجام 4 بازی دوستانه
برای اینکه بتوانیم دیدارهای دوستانه‌ای را برگزار کنیم حتی زمانی که به مالزی سفر کرده‌ بودیم و در جریان کنگره بیست و سوم AFC با فدراسیون‌های متعددی صحبت کردیم و آنها نیز خاطرنشان کردند پس از صحبت‌ با کادر فنی تیم‌های ملی کشورشان برای انجام دیدار دوستانه با ایران پاسخ نهایی را خواهند داد. به هرحال برای برگزاری بازی دوستانه و زمان طولانی نیاز داریم و در کوتاه‌مدت برگزاری یک دیدار تدارکاتی به راحتی محقق نمی‌شود.
قطبی از ما خواسته 4 بازی دوستانه قبل از سفر به کره شمالی انجام شود و ما در همین زمینه مذاکرات با فدراسیون‌های عراق، سوریه و یک تیم باشگاهی در چین آغاز کردیم. اگرچه در این زمینه نیز اختلاف‌نظرهایی بین فدراسیون ما و عراق و سوریه وجود دارد چون کادر فنی آنها نیز برای زمان برگزاری مسابقه نظرات متفاوت دارد. می‌خواهیم شرایطی فراهم شود که نهایت منفعت را ببریم و بحث بازی دوستانه‌مان مقابل ویتنام نیز صحت ندارد چون ما برای انجام بازی دوستانه با این تیم در این مدت پیشنهادی ندادیم.

*جلوگیری از حضور جادوگر در تمرین تیم ملی
من از حضور جادوگر در تیم ملی بی‌خبرم و فقط از طریق رسانه‌ها این موضوع را شنیده‌ام. به نظر من حضور چنین افرادی در تمرین تیم ملی درست نیست و به همین دلیل روابط عمومی فدراسیون فوتبال سفارش کردیم با چنین مواردی برخورد کرده و از تکرار آن جلوگیری کند. به هرحال این اتفاق بدی است و اعتقادی به این موضوع نداریم خوشبختانه بستر مناسبی در جامعه فراهم شده و من امید زیادی به صعود ایران در جام جهانی دارم بازیکنان ایرانی نشان‌ داده‌اند که مرد روزهای سخت‌ هستند و معتقدند با حمایت رسانه‌ها و مردم فوتبال ایران می‌تواند به عنوان یکی از نماینده‌های آسیا به جام جهانی صعود کند. نشاط و انگیزه خوبی با حضور قطبی به تیم ملی تزریق شده و ایران چنانچه با بدشانسی مواجه نشود به هدف نهایی‌اش خواهد رسید کادر فنی، بازیکنان و همه مردم ایران انگیزه دارند بنابراین با چنین حمایتی می‌توانیم به جام جهانی صعود کنیم البته در فوتبال برد و باخت وجود دارد و بلاتر در کنگره بیست‌وسوم نیز به حاضران در جلسه گوشزد کرد. من به آینده تیم ملی خیلی خوش‌بین هستم و اطمینان دارم به جام جهانی صعود خواهیم کرد.

*سرپرست شدن تاج با یک اشتباه لپی
من تاج را به عنوان سرپرست معرفی نکردم اما اعلام کردم که وی تا زمانی که تکلیف سرپرست ملی مشخص نشود مسائل مربوط به تیم ملی را مدیریت کند. سرپرست شدن مهدی تاج در تیم ملی یک اشتباه لفظی و لپی بود که به اشتباه این موضوع رسانه‌ای شده بود.

*واکنش منفی کفاشیان به حرف رئیس کمیته انضباطی
اینکه گفته می‌شود تبانی و دوپینگ در فوتبال ایران وجود دارد من این موضوع را در سطح بالایی نمی‌پذیرم و متعجبم که مجتبی شریفی رئیس کمیته انضباطی برای رسیدگی به مسائل دوپینگ و تبانی پای نهادهای امنیتی را به میان آورده است.
در کمیته ضد دوپینگ و پزشکی همکاران ما خوب کار می‌کنند و از همه تیم‌ها و در دیدارهای حساس از بازیکنان تست می‌گیرند و آزمایش‌های زیادی در این زمینه انجام شده که خوشبختانه از میان تمام تست‌ها فقط یک مورد مثبت اعلام شده که با همان نیز برخورد قانونی کرده‌ایم با توجه به تجربه بلندمدتی که در ورزش داشته‌ام بحث دوپینگ در فوتبال ما بسیار پایین است و این موضوع برای فوتبال ما بسیار نادر است. وضعیت خوبی را در این زمینه داریم بنابراین نیازی به حضور مأموران امنیتی نیست.
بیان چنین مواردی بسیار قدیمی شده است مدیریت فعلی مانند گذشته نیست که مثلا شب‌ها زباله‌های اردو را ببینیم و اگر سرنگی مشاهده کردیم اذعان کنیم که فلان شخص دوپینگ کرده است.
من بحث تبانی را نیز در فوتبال ایران قبول ندارم همواره در پایان برخی از مسابقات حساس چنین مواردی بوجود می‌آید و تفسیرهای منفی منتشر می‌شود اما این تبانی در فوتبال ایران وجود ندارد و اگر جایی مشاهده کنیم به شدت با آن برخورد خواهیم کرد به عنوان مثال سال گذشته یک مورد اینچنینی داشتیم که به طور قانونی با آن برخورد داشتیم.

*استقبال از حضور دادکان در فوتبال ایران
کفاشیان در پاسخ به سئوال خبرنگار خبرگزاری فارس که درباره شایعه بازگشت دادکان پرسیده بود؛ عنوان کرد: بحث حضور محمد دادکان در فدراسیون فوتبال ایران به عنوان رئیس فدراسیون ایران شایعه است و تاکنون هیچ صحبتی با من در این زمینه نشده است. اگرچه دادکان تجارب بالایی دارد که می‌تواند برای پیشرفت فوتبال کشور مثمرثمر باشد اما در بحث مدیریتی تاکنون هیچ صحبتی درباره رئیس فدراسیونی محمد دادکان مطرح نشده است و این موضوعات فقط در حد شایعه هستند.
من خودم بارها به صراحت اعلام کرده ام که حاضریم در عرصه ورزش از تجارب دادکان استفاده کنیم. این شایعه نیز مانند همان شایعه‌ای است که اعلام کردند کفاشیان از فدراسیون فوتبال استعفا کرده و کنار رفته است.
چنین برنامه‌ای وجود ندارد که بگوییم مجمع در حال جمع‌کردن آراء است که بتواند دادکان را به عنوان رئیس فدراسیون بیاورد چون اگر قرار باشد چنین اتفاقی بیفتد یک پروسه 6 الی 7 ماهه نیاز است. بدون شک در هر صورت فدراسیونی که کارش را آغاز بکند برای اینکه بتواند در آن فضا به‌طور کامل جا بیفتد به زمان نیاز دارد.
اگر تغییر و تحولات در فدراسیون صورت پذیرد این موضوع به ضرر فوتبال ایران خواهد بود. باید اجازه دهیم که مدیران در بلندمدت به فعالیت‌شان ادامه داده و کار را پیش ببرند. اگر کسانی که می‌خواهند به فوتبال ملی کمک کنند چرا در جایگاه ریاست باشند. آنها می‌توانند به عنوان یک کارشناس وارد عرصه شده و برای پیشرفت فوتبال کمک کنند.
اکنون فضا در فدارسیون فوتبال آماده است که هر کسی که می‌خواهد در قبال یک کارشناس به میان آمده و به ما کمک کند. من بارها اعلام کرده‌ام اگر دادکان مایل باشد حاضرم جلساتی با او برگزار کرده و از تجاربش در فدراسیون استفاده کنم اما وی واکنش مثبتی به خواسته ما نشان نداده است. علاوه بر دادکان همه کسانی که قبلا رئیس فدراسیون بودند می‌توانند در این وضعیت به ما کمک کنند.
اگر بتوانیم زمینه‌ فعالیت دادکان در فدراسیون و حتی AFC را فراهم کنیم این کار را انجام خواهیم داد و اگر آمادگی داشته باشد چنین کارهایی را انجام خواهیم داد. به نظر من حضور دادکان در فوتبال در شرایط فعلی بسیار مطلوب است. قضاوت کردن نحوه مدیریت من در فدراسیون با محمد دادکان را به مردم واگذار می‌کنم و مردم باید در این زمینه داوری کنند اما نباید فراموش کرد که دادکان 4 سال رئیس بوده اما از ریاست من در فدراسیون فقط یک سال و نیم می‌گذرد.

*طبیعی بودن اختلاف‌ها برای انتخاب سرمربی
برای انتخاب مربیان یک ری محدودیت‌هایی وجود دارد و همواره در زمینه انتخاب مربیان فدراسیون دچار حرف و حدیث‌های فراوان شده است. این موضوع فقط به فدراسیون فعلی مربوط نمی‌شود و فدراسیون قبلی نیز مربیان متعددی نیز در نظر گرفته شد و زمان برگزیده شدن برانکو دچار حرف و حدیث‌های بسیاری شده بود و این اتفاقات امری طبیعی است.
انتخاب سرمربی سلایق متعددی را درپی دارد. به همین دلیل همواره بحث‌ها و تفسیرهای متفاوتی در این زمینه به گوش می‌رسد و ما نیز از این قاعده مستثنی ‌نیستیم و به همین دلیل فدراسیون فعلی اول علی دایی و سپس محمد مایلی کهن و سپس افشین قطبی را به عنوان سرمربی انتخاب کرد.

*تأیید شدن دستیاران قطبی از سوی کمیته فنی تیم‌های ملی
کمیته فنی تیم‌های ملی دستیاران هلندی قطبی را به شدت مورد ارزیابی قرار داده و با بررسی کارنامه‌های آنان به جمع‌بندی رسیده است.
آقای تاج شرایط بیوتر و کنوپ را بررسی کردند و من نیز به عنوان رئیس فدراسیون مانند افشین قطبی آنها را مورد تأیید قرار دادم.

*فوتبالی شدن رئیس فدراسیون پس از یک سال و نیم
در مدت زمانی که در مدیریت ریاست فدراسیون کارم را انجام دادم شناختم از فوتبال بسیار بالاتر رفته و اکنون با توجه به درگیر شدنم با فضاهای فوتبالی و رفت‌وآمدهای به AFC شناختم خیلی بیشتر از قبل شده و هر چه از زمان مدیریتم می‌گذرد بیشتر از این رشته ورزشی پیدا می‌کنم و شناختم بیشتر می‌شود و حالا مردم می‌توانند تشخیص بدهند که کفاشیان یک مدیر فوتبالی است یا خیر؟
در شرایط فعلی صعود ایران به جام‌جهانی 100 درصد یکی از آرزوهای آن است مردم با صعود و یا عدم صعود ایران به جام جهانی راجع من قضاوت نخواهند کرد چون آنها شاهد فعالیت‌های ما هستند اما معتقدم مردم ایران با راهیابی به جام جهانی 2010 خوشحال خواهند شد اما هر چند به عنوان رئیس فدراسیون معتقدم تا آخرین لحظه باید به فعالیتم ادامه دهم چون فوتبال همیشه هست و برد و باخت در آن امری طبیعی است. 
 

 

 

                         لطفا درخصوص این خبر نظر دهید 

                         برای دیدن بقیه اخبار در قسمت آخرین  

                   اخبارازدنیای فوتبال روی خبر مربوطه کلیک کنید

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد